werken...

3 november 2009 - Mount Cook, Nieuw-Zeeland

Zo, de eerste werkdag zit erop!! We zijn bekaf; niks meer gewend hè?! :) (3 mnd niet gewerkt)
We werken in Mount Cook, Glentanner Holiday Park. Daan heeft vandaag cabins en andere faciliteiten schoongemaakt, veel geouwehoerd met manager Edward.

Sophie heeft in het café gewerkt, beetje koffie, broodjes en simpele gerechten klaarmaken. En muffins gebakken. (Kun je koken? Ja hoor.) Beetje schoonmaken (niet te veel; beetje onbegrijpelijk voor mij, Picobello-trained! Smaakpolitie moest maar niet langskomen hier...) En ook heel veel ouwehoeren. Dat ouwehoeren doet iedereen hier de hele dag door, niemand maakt zich echt druk. Nieuw Zeeland hè?!  Onze taken zullen een beetje wisselen. We zullen af en toe ook samen in het café staan en soms in 't winkeltje met authentieke NZ producten :)
Tussendoor ff met Eduard mee geweest om de kinderen van school te halen. Heeft hij ons ff het dorpje en omgeving laten zien. Het is ongelofelijk mooi hier! Mount Cook ligt in een dal, omringt door bergen, waaronder Mount Cook dus. Die is 3761 m hoog, met een dikke laag sneeuw erop! En tussen de bergen ligt de Tasman Glacier. De top van mount Cook zie je lang niet altijd, maar vandaag is het heel mooi helder weer dus we zien hem nu al!  Om bij de school te komen reden we door het "erf" van de baas; 45 hectare! Schapen op de weg, met schaapherders en -honden (ik dacht dat die niet meer bestonden) en er is een heel groot gletsjer-meer, helder  turkoois-blauw, zeker met de zon er op nu!  Het is hier nu zo'n 25 graden, dus zonnebrilletje en zonnebrand kan geen kwaad buiten!

Oja, voordat we 'te werk' gingen vanmorgen, hadden we nog een SMS van Felicity; of we toch wel wilden komen werken in Picton. Sorry Felicity!
We zijn heel blij met deze baan; eerdaags gaan we mee met de helikopter om de bergen van boven bekijken, moeten toch weten wat we verkopen?! En we krijgen korting op diverse tripjes of mogen zelfs gratis mee naar bijv. Milford Sound als er plek over is! How cool is that! Goeie shit dus. Houden we best een maandje uit.

Voordat we hier aankwamen hebben we nog ff een nachtje bij Mark en Marita geslapen. Die hadden zaterdag een BBQ bij Kate vanwege haar verjaardag en uiteraard mochten we mee. Ff wat vlees en drankjes mee, en go. (Hier in NZ neemt iedereen zelf drinken en eten mee naar feestjes) Het wat uiteraard weer heel gezellig met veel lekkers. Daan ging zelfs nog even vuurwerk halen met de mannen; mooi hoor; Kate woont op een heuvel, met uitzicht op de haven van Lyttelton en de baai en de zee een stukje verder. Kate vroeg nog of we op wilden passen op het huis en de katten en paarden voor een paar dagen, maar dat werd m niet ivm werk. Anders was het wel leuk geweest!

De volgende dag,zondag, (kater en poes) naar Mount Cook gereden dus. Een prachtige route wederom en weer totaal anders dan wat we al hebben gezien! Tankstationnetje even gemist, dus was nog even spannend... (beetje afgelegen hier) maar hadden nog 5 l in een jerrycannetje, dus kwam goed :)

Half december worden we voor 3 weken 'buren' van Mark, Marita en de brabo's; gaan dan op het huis en de gekke kat van de buurman passen. Gezellig!

1. Jaap en Irma:
    3 november 2009
    Wat weer een heerlijk relaas. Gisteren geskypheerd dus kunnen ook de sfeer heel goed voorstellen.
    Geweldig en fijn dat jullie het zo naar je zin hebben.
    Dikke kus padre og madre.
  2. Rianne:
    Hoi die Daan,
    Effe alles weer bekeken en gelezen. Even een korte reactie: wat is het daar mooi allemaal. En ik begrijp nog niet veel werkstress en dat vooral houden zo.
    Geniet lekker verder en laat Sophie ook veel foto's maken.
    Groeten,
    Rianne
  3. Renee:
    3 november 2009
    Wat klinkt het allemaal goed! Weer lekker aan het werk, zal zeker weer ff wennen zijn!
    Geniet er lekker van, benieuwd naar het volgende verhaal!
    Kus
  4. will:
    Lieve Dafie

Vanmorgen effe heerlijk geskypt. Ik kan jullie verslag beamen want je hebt het vanmorgen laten zien. Geweldig. Genieten jullie lekker verder.
    Dikke zoen.
  5. Kees en Ria:
    6 november 2009
    Hoi Sophie en Daan
    Wat leuk allemaal wat jullie zien en beleven daar .Leuke fotos en filmpjes Laatst waren we aan het kijken en toen belde Will net naar jullie toe ,en konden we dat zo volgen .Grappig he?
    Nog veel WERKplezier daar en we volgen jullie hoor .Groetjes uit Heiloo