Azie
3 maart 2010 - Singapore, Singapore
De ene dag zit je nog bovenop een berg te wachten op een Tsunami, de andere zit je in de wereldstad Singapore...
De reis ging voorspoedig, al was het wel een hele trip. Eindelijk in Singapore aangekomen met de metro richting ons hostel. Maaike had ons "Ali's nest" getipt dus daar hadden we gereserveerd. Een supervriendelijk mannetje en een leuk hostel; een homestay, incl. Oma op de bank.We zijn Singapore ingeweest; Little India en China town. Wat een soorten mensen hier allemaal en wat veel scooters en eettentjes! We hebben heerlijk Indiaas gegeten. Singapore is een stad van grote contrasten; aan de ene kant heeeel modern (gebouwen, winkels) en aan de andere (straatje verder) heel armoedig, houtje touwtje, je kent het wel. Het is wel overal schoon en overal staan bordjes van wat je wel en niet mag. Je mag bijvoorbeeld geen kauwgom kauwen op straat, en niet eten of drinken in de metro. Doe je dit wel, krijg je een dikke boete.
We moeten nog eventjes wennen aan de warmte en de vochtigheidsgraad. Gelukkig hebben we een kamer met airco ;) Na 2 nachtjes hebben we de bus gepakt naar een plaatsje vlak over de grens om daar vervolgens weer een bus te pakken naar Malaka. Dat was nog niet zo eenvoudig.... Bij de grens moest iedereen de bus uit, moest je lopend door de paspoortcontrole en dan weer de bus instappen. Klinkt makkelijk, maar helaas... In Singapore hadden we een papiertje met een stempel gekregen. Fie had die toevallig nog tussen haar paspoort, maar Daan had hem, opruimlustig als hij is, weggegooid. Mooi dat hij zonder niet door mocht... na een half uur, met 10 man om 1 computer en exclusief inwendig onderzoek, kreeg Daan een nieuw briefje met een nieuwe stempel en die mocht hij dan weer bij een andere balie inleveren en mocht hij door... Fie weer gevonden (die was al meerdere keren tegengehouden omdat ze niet met de stroom meeliep) en hup in de bus. 3 bussen later uiteindelijk in Malaka, een kuststadje met verschillende europese invloeden. Zo staat er een molen middenop het plein :) Grappig hoor.
Vandaag een beetje door het stadje gestruind en morgen gaan we met een met plastic bloemen bezaaide en door harde housemuziek ondersteunde tuktuk mee. Dat lijkt ons nou erg grappig.

dat verhaal met dat groene papiertje herken ik wel. Dacht inderdaad hetzelfde, niet weggegooit maar wel netjes opgeborgen voor de terugreis vannuit Amerika. Alleen dat we ons tripje naar de Bahama's gingen maken, had ik mijn groene papiertje ook niet bij mij. Gelukkig mocht ik wel het land in, ze wilde me op de terugweg bijna niet terugsturen naar Amerika. Maar nog even vertoefen op de bahamas had ik niet erg gevonden. Wat hebben jullie toch een heerlijk leventje zo. En wat zal het straks weer wennen zijn hier in Nl. Met al die verplichtingen,regeltjes en moeten moeten moeten. Geniet nog even heerlijk van jullie Wereldtrip. En have fun in Singapore en Maleisie. xxx Miranda en ook een kus van Liam
Nou ja, alles zal reg kom! Have fun, en take me a tuktuk home?!?! Kan ik ook nog eens wat versieren!
Kus en enjoy, maar dat doen jullie wel!
Geniet nog maar goed de laatste weken,en als je al die verhalen nog eens terug leest dan besef je pas wat een fijne en leerzame tijd jullie hebben gehad.
Dat kan niemand je meer afnemen.
Groetjes van Mv. Wurmbauer.