IETS uitgebreider...
19 januari 2010 - Nelson, Nieuw-Zeeland
Zo ehehe, eindelijk weer een updatje. Wat kunnen 10 dagen dan lang duren he.. Jullie zullen wel benieuwd zijn wat voor avonturen er nu weer allemaal gebeurd zijn... En natuurlijk of ze allemaal goed aflopen.... We gaan gewoon even terug in de tijd..
Lezen jullie even mee?
8 Janauri.
Na onze laatste nacht in het huis van Lewis stond de schoonmaak op de stoep. Prima, lekker met ze drieën, ja want sietse was er ook nog, stofzuigertje etc etc.
Sophie ging nog even buurten bij de Brabo's want Birgit wilde graag haar haartjes geknipt.
We hebben nog een paar mooie foto's van de kat uitgeprint en ingelijst en een klein filmpje van Boogie gemaakt. Bloemetje neer gezet en go! Naar Mark.
Marietje was alweer een aantal dagen weg, vakantie naar haar fam op Curaçao, dus hapje eten bij Mark. De Shit, (brommer schuur) schiet al aardig op!
We hebben nog overwogen om ons busje in Auckland te verkopen in verband met de ferry kosten. Helaas kan dit niet. Ook niet erg.
s'Avonds zijn we naar Lyttelton gegaan. Busjes in dezelfde straat als de vorige keer en naar de kroeg! er waren een aantal leuke bandjes te zien en te horen zoals "Faster pussycat Kill Kill" (erg leuke energieke band!)
de volgende dag weer op weg!
9 Januari.
Achter mekaar aan richting het noorden.
De Rainbow gathering stond op de planning. Eens kijken wat dat precies allemaal was.
We hadden al een beetje begrepen dat het vrij zweverig zou zijn en a lot of love en peace en vooral veganistisch happy wezen!
Maar zover was het nog niet!
Hammer Springs, een klein toeristisch dorpje met hot springs! een heel schattig klein markt-je en een informatie dinges. De mooie route hierheen was al erg mooi en het weer zat mee dus wilden we niet veel geld uitgeven aan de springs! En wat zien we hier, onderweg, 28 graden en langs de weg is een heuse schaatsbaan! Voor familie vertier! Remmen en erheen natuurlijk! Het bleek te gaan om een soort plastic met een laagje wax oid. Alleen maar glibberen en glijden. Viel alles mee en het leek eigelijk niet eens op ijs! Jammer, wel grappig natuurlijk. We hadden gehoord dat er onderweg ergens, Silvia's flats, natuurlijke hot springs direct naast een rivier! even horen waar en kijken of we het vinden kunnen natuurlijk! En ja hoor, het duurde even maar uiteindelijk na een heuse zoektocht vonden we ze..
Een klein modderig poeltje naast de rivier, troebel water, gevuld met sandflies, muggen en van alles ondefinieerbaar. Wat doe je in zo'n geval? Hop, kleren uit en zwemvest an! Jump erin! Zooooo! Het opborrelende water uit de grond rook sterk naar zwavel was iets warmer dan lauw. Helemaal erin want alles wat boven het water uitstak werd levend opgegeten en verteerd! Eerlijk duizenden sandflies! Heel ff kort erin en hop de volgende erin!
Hier begon de periode zonder douche... en hoe land die duurde, lezen jullie hieronder..
We reden door en kwamen uiteindelijk uit bij een afslag waar een bord aan hing met de tekst 'Welcome Home' erop. Hier was de Rainbow Gathering dus.
Een klein stukje het landpaadje af en daar stonden ongeveer een 30 tal busjes en auto's.
De echte Gathering was nog eens drie kwartier lopend de bossen in. Het hele idee is hiervan om helemaal op de natuur aangewezen te zijn, geen auto's, camera's, horloges,andere elektrische apparaten etc etc. Gewoon vuurtje maken en daar je eten op koken. Groente en fruit en piepers etc. Met weinig veel doen.
S'avonds hebben we bij de Gipsies bij de parkeerplaats beetje bij het vuurtje gehangen en zijn we lekker op tijd naar bed gegaan. De volgende dag zouden we richting de gathering gaan lopen om te zien en mee te maken wat dit nou eigelijk is.
Het regende enorm de volgende dag! gvd! maargoed, je kan maar een keertje nat worden dachten wij! Op onze slippertjes het bos in. Zo werden onze schoenen niet nat tenminste. Na een goed half uur zagen we het Welcom Camp! Van verre werd dit ook geroepen! Welcome en Welcome home! (?)
Een aantal tentjes en een zijltje waaronder een vuurtje brandde. Er zaten een aantal verkleumde mensen zich op te warmen om het vuur. Je kon je voeten warmen aan een hete steen! Vet slim natuurlijk. De mensen die hier verbleven wachten iedereen op om ze drinken en eten aan te bieden en vooral welcome te heetten.
Precies halverwege weer even op warmen om het laatste stuk naar het grote kamp te redden. Het grote kamp zagen wij later, was een enorme vallei n overal om de vallei heen, zag je tentjes op richels, heuveltjes en bergen. Zelfs in grotten eromheen zag je mensen. Helaas regende het dus iedereen zat in zijn tentjes. Anders zouden er workshops zijn of gewoon mensen lekker hangen bij een vuur oid. Fie kan dit denk ik beter uitleggen..
Nouja, het is gewoon een soorten tentendorp middenin de natuur, beetje sprookjesachtig met overal rookpluimpjes en groepjes mensen die aan het koken, kletsen of muziek maken zijn. Wij voelden ons iets meer thuis bij het 'Welcome-camp' dus hebben daar de meeste tijd gezeten. Een wat kleinere groep en iets minder zweverig. Lekker de hele dag in de natuur met als enige zorg droog en warm blijven en eten. Lekker terug naar de basics dus. Dan leer je de dingen wat meer waarderen :) Er zijn mensen die daar 4 weken blijven, wij vonden een paar dagen wel genoeg. Oja, iedereen is familie, en je zorgt voor elkaar, alles wordt gedeeld. Wat je hebt, deel je, en je krijgt vanalles aangeboden. "if you see a job, it means it's your job"
12 januari.
Na de Gathering experience gingen we richting Greymouth. De westkust een stukje omhoog langs de Pancake Rocks! Dave had ons gevraagd om een foto te maken van ons, pannenkoeken etend op de pannenkoekenrotsen! Dit leek ons wel een uitdaging! Ha!
een prachtig route wederom! De kust en de zee blijven toch favorietjes hoor! Wat prachtig! Een aanrader vand eze kant, vanaf Greymouth omhoog naar de Pancake rocks! Onwijs!
Anyway, Punakaiki, het plaatsje waar de pancake rocks zijn is een klein toeristisch plekje met een paar winkeltjes en gelukkig erg mooi weer.
De pannenkoeken liggen opgestapeld op ons te wachten. De prachtge ruige kustlijn zorgt hier voor enorme uitgesleten stukken rotsen en blowholes zoals dat heet. De golven knallen hier enorm hard tegen de kust aan en zorgen voor hele mooie plaatjes! een hoop toeristen staan alleen de mooie foto's in de weg soms... Logisch natuurlijk! Het was laag water en we besloten terug te gaan als het hoog water was. Iets verder langs de weg, na enig zoeken, konden we met de busjes het strand op rijden en we vonden een heel mooi slaapplekje. Lekker vuurtje aan en de was uithangen. tenminste luchten.. De hele bus stonk namelijk een beetje naar zwavel en dus rotte eieren en modder en nattigheid van de Rainbow gathering. Toen het donker werd en de zonsondergang ons tot stilte had gebracht...... gingen we lopend een stuk terug langs de weg, hier hadden we een bord gezien met Glow wurm caves! De punakaiki Cavern caves! In het donker de grotten in dus. Prachtige grotten met inderdaad een hoop gloei wurmen aan het plafond. Erg mooi.
de volgende dag op tijd terug naar de Pannenkoeken want het was hoog water. Fie had de avond er voor een aantal pannenkoeken gebakken (op t kampvuur!) en die hebben we daar lekker op de pannenkoeken rotsen opgegeten! (zie foto's)
Toen zijn we richting Cave creek gegaan. Een half uurtje dirt road en daar begon de hike. eerst alledrie nog even een wild wc-tje opgezocht natuurlijk..
Cave creek was een hike van een uurtje heen en een uurtje terug. Bij deze caves zijn een aantal jaar geleden 14 studenten overleden toen een lookout point naar beneden lazerden. Best wel heftig dus. Wel een erg mooi plekje!
Hierna weer lekker op weg richting noorden. Een aantal uren later een nog mooiere plek op het strand gevonden waar het vol lag met driftwood. Heel veel hout voor vuur dus!
Lekker gegeten en s'avonds een enorm vuur gemaakt op het strand. We vonden een aantal 'Rietveld' boomstronken als stoelen. De hele avond ons nieuwe spel gespeeld, Magale.
14 januari
We gaan op weg naar Volker, onze Duitse helpexchange contact in Takaka. Onderweg een prachtige rivier gevonden waar we lekker even hebben gezwommen en met de body boards de stroom af gingen. Gelijk weer even lekker fris dus. Dit was bij Pokororo.. (?)
Toen we Volkert aankwamen was het iets anders dan verwacht. We hadden al contact met hem gehad via de mail en hij zei min of meer dat het prima was als we gewoon aankwamen en dan zouden we wel zien hoe of wat. Er waren al een Iers stel en een Engelsman bij hem aan het werk en hij zat dus een beetje vol. Lekker dan... Maargoed, we konden wel even bij hem blijven, dagje helpen met het hout te sprokkelen en s'avonds met mekaar Kokkels van het strand halen om te eten. Sophie lekker in de keuken met de engels man Nick. heerlijke salade en ander eten. Verse munt uit de tuin voor in de thee. Prima voor ffies. Siets kon hem helpen met zijn computer dus prima. Het was een beetje een vreemde kerel en je kon niet echt aan hem merken wat hij er nou van vond allemaal. Maargoed, nachtje daar en go. Er was ook een plekje vlakbij waar we al een nachtje hadden gestaan dus daar maar weer heen. Mooi plekje bij de rivier en er stonden een aantal andere busjes.
Abel Tasman park! Wauw! De hike die we gingen doen was naar het Seperation Point. In totaal waren we 7 uur onderweg. Prachtige regenwouden, stranden, helder water, dolfijnen, seals en meer! De bekendheid van het park was niks gelogen! Echt prachtig! Bokloof s'avonds terug en lekker op tijd te bed. Fie weer pannenkoeken bakken! Wat kan ze dat toch goed! Bij Volkert hadden we het wel gezien eigelijk dus de volgende dag gingen fie en ik lekker even naar de PUPU springs met ze 2-en. Seats moest ze busje even fiksen dus die zouden we later weer zien. De springs waren erg mooi. Een enorme hoeveelheid water dat uit de grond omhoog borrelt. Zoveel dat er zelfs een rivier begint! Erg mooi. Nog een kopje koffie in Takaka en door naar het strand. Eindelijk mijn haar eraf! Joehoe! En mijn baard! Dat scheelde weer enorm! Lekker even zwemmen en chillen. Eind van de middag weer naar het plekje bij de rivier en daar kwam sietse ook heen. Een heel leuk stel, broer en zus uit Kentucky usa ontmoet en we hebben gekookt op een vuurtje. Een oude winkelwagen eroverheen als gril (klinkt een beetje als zigeuners nu he? haha) en lekker eten. Enorm veel sterren die avond! Wauw!
De volgende ochtend lekker relaxed een beetje naaien, er zaten namelijk wat gaten in broeken etc. Spelletje, bakkie koffie. Het was ook weer heerlijk warm weer!
Toen naar Nelson! Kijken of we daar een baantje kunnen vinden! In Nelson was het behoorlijk druk! Hoop toeristen natuurlijk! Lekker een paar uur op het strand gezeten. De avonturen van Suske en Wiske! haha! Toen door naar ons oude stekkie. Want we waren drie maanden terug hier ook al geweest.Drie maanden? Ja inderdaad, drie maanden terug alweer... Hapje eten en wederom Magale, het fijne spel. De Zonsondergang was weer erg mooi. Helaas kon Sietse het niet zo waarderen... haha.. Misschien teveel lenzen op zijn nieuwe camera...??? haha. Was een fijne dag.
19 januari.
Vandaag gaan we weer op zoek naar een beetje werk. Voor een week of twee. En als we iedereen mogen geloven is er werk zat! Fruitplukken etc! Nou dat viel best tegen! Het ene seizoen is net af en het volgende seizoen komt nog! Dus net er tussenin! Krenten! We zijn nu een beetje aan het kijken of we dan eerst naar het Noorder Eiland willen om daar te werken of dat we hier nog kijken hoe of wat. Nouja, we zien het wel..
We houden nog erg van elkaar en vermaken ons nog prima. Ik ben allen wel weer begonnen met roken.. Ik werd er bok chagrijnig van en had de hele dag honger. Ook een aantal kilo's eraan dus!! Na 19 dagen moet ik er weer aan toegeven! Thuis maar weer proberen! Komt wel goed!
De laatste 6,5 week in Nieuw Zealand zijn aangebroken! Wat gaat de tijd toch snel!
Owja, hebben julie de Yes allemaal gelezen? Ik ben zo trots op me Fietje! Doei doei!

Kus us dus
Geweldig om het hele verhaal te lezen. En toevallig kocht ik een keer de Yes, koop hem nooit en nu wel. En ineens las ik Fie dr verhaal, SUPER joh. Heel goed gedaan!!
Ga lekker door zo, ga binnenkort bezoekje aan Bergen brengen want ben niet meer geweest sindsdien en heb weer ff een shotje nodig :-).
Heel veel plezier nog en geniet ervan.
Knuffel